Gegužės 15 dieną restorane „Vasaris“ įvyko finalinis edukacinio projekto „Pamokos matuojasi Panevėžį: Kulinarinė lyga 2025“ renginys, kuriame susitiko penkios geriausiai atrankiniame etape pasirodžiusios Panevėžio miesto mokyklų komandos. Pagrindinis renginio tikslas – skatinti jaunuolius domėtis maisto pramone ir verslo pasauliu, suteikiant jiems galimybę išbandyti savo jėgas praktiniuose iššūkiuose.
Finale komandos pristatė originalius sprendimus, kuriuos kūrė kartu su Panevėžio miesto maitinimo įstaigų partneriais. Vertinant darbus atsižvelgta į kūrybiškumą, autentiškumą, tvarumą ir kulinarinį meistriškumą.
Geriausiai pasirodžiusia komanda ir kulinarinės meistrystės čempionais pripažinta Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijos komanda, kuri kartu su restorano „Kafenhauz“ atstovais pristatė desertą „Saldus kavos prisilietimas Lietuvoje: istorinis kavos kelias į Lietuvą“. Šis sprendimas įvertintas kaip kūrybiškiausias, stebinantis ir išsiskiriantis originalumu bei istorine tematika.
Kitos finalo komandos taip pat buvo įvertintos pagal išskirtinius kriterijus:
Panevėžio „Žemynos“ progimnazijos komanda su restorano „Blue Gastro“ atstovais pelnė moksliškiausio sprendimo įvertinimą už projektą „Panevėžio kąsnis – skonis keliaujantiems!“.
Panevėžio „Saulėtekio“ progimnazijos komanda kartu su „Staniūnų dvaro sodybos“ partneriais pristatė originaliausią sprendimą, atgaivindami seniausią Panevėžio bajorijos patiekalą.
Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos komanda ir restoranas „Karčema Ružava“ buvo apdovanoti už reikšmingiausią sprendimą, įkvėptą miško tematikos.
Panevėžio Rožyno progimnazijos mokiniai kartu su restorano „Vasaris“ atstovais pristatė tvariausią sprendimą– atsakingą ir aplinkai draugišką produktą „Panevėžio skonio kodas“.
Renginį organizavo Panevėžio švietimo centras ir „Skonių klubas”, bendradarbiaudami su Panevėžio miesto savivaldybės švietimo skyriumi, Panevėžio mokymo centru ir miesto restoranais: UAB „Vasaris“, UAB „Karčema Ružąva“, „Blue Gastro“, kavine UAB „Kafenhauzas“ ir UAB „Staniūnų dvaro sodybos“ atstovais. Renginio dalyviai apdovanoti dovanomis, kurias įsteigė restoranas UAB „Karčema Ružava“, MB „Migunda“ ir UAB „Staniūnų dvaro sodyba“, prekinis ženklas SULIKO, UAB Auresa ir Panevėžio mokymo centras.
Pasak projekto organizatorių, šis unikalus renginys leido jaunuoliams artimiau susipažinti su maisto pramonės iššūkiais, ugdė jų verslumo, komandinio darbo ir kūrybinio mąstymo kompetencijas. Dėkojame dalyvavusiems mokiniams ir jų mokytojams, organizatoriams, partneriams ir visiems prisidėjusiems prie šio renginio įgyvendinimo!